Futbal patrí medzi najtipovanejšie športy vo svete, vrátane Slovenska. Na tento šport sa vypisuje množstvo stávkových príležitostí, ktoré je možné nájsť v kurzovej ponuke stávkových kancelárií. Stávkové kancelárie so slovenskou licenciou majú širokú kurzovú ponuku na zápasy vo futbale, a preto sme sa rozhodli pripraviť článok na tému ako tipovať futbal. V tomto článku nájdete stručné pravidlá futbalu, stávkové príležitostí vo futbale a preverené stávkové kancelárie, kde je možné tipovať na zápasy vo futbale.

Ako tipovat futbal so ziskom.

Online stávkové kancelárie, kde je možné tipovať futbal

Registračný bonus 20 EUR + 100 % bonus 4000 EUR

9.5

Stávka bez rizika za 20 EUR + 100 % bonus 5000 EUR

9.5

Stávka bez rizika za 30 EUR + 30 voľných otočiek

9.3

SYNOT TIP Bonus 2 000 EUR + RFB 40 EUR

9.0

Stručné pravidla futbalu

Futbal je šport, ktorý sa hrá na ihrisku s trávnatým povrchom. Hrá sa s futbalovou loptou, ktorú sa snažia hráči dostať za bránkovú čiaru, a teda skórovať gól. V zápase hrajú proti sebe 2 futbalové kluby. Každý tím je zostavený z 10 hráčov + 1 brankár = základná zostava. V zálohe sú náhradníci, ktorí môžu vystriedať hráča v základnej zostave podľa rozhodnutia manažéra klubu. Striedanie hráčov je v priebehu zápasu vo futbale menej častejšie ako napr. v hokeji. Na ihrisku sa pohybuje aj rozhodca, ktorý kontroluje, či sa dodržujú pravidlá hry. Hlavný rozhodca má 2 asistentov, ktorí sa pohybujú na stranách ihriska a sledujú hlavne ofsajdy a fauly na kraji ihriska. Hlavný rozhodca môže udeľovať:

  • Fauly = žlté a červené karty, pokutové kopy (penalty), voľné kopy
  • Rohové kopy
  • Ofsajdy
  • Odkopy od brány

Základná hracia doba je 90 minút, ktorá je rozdelená na 2 polčasy. Po prvom polčase je 15 minútová prestávka. Polčas má štandardne 45 minút, avšak v závislosti od reálnej situácie na ihrisku môže rozhodca udeliť aj nastavený čas. Nastavený čas je vo futbale zvyčajne 1 – 7 minút.

Zápas vyhrá tím, ktorý skóruje viac gólov, prípadne zápas môže skončiť remízou. V prípade, že sa hrá pohár alebo play-off a bude remíza v základnom hracom čase, potom sa môže hrať extra čas. Ak sa zápas nerozhodne v extra čase, potom nasleduje penaltový rozstrel. V niektorých pohároch sa jednoducho preskočí extra čas a zápas sa rozhodne penaltovým rozstrelom.

Svetový pohár, EURO a najlepšie futbalové ligy

Najširšia kurzová ponuka a najlepšie kurzy sú zvyčajne na prestížne súťaže ako World Cup, EURO, Copa America a ďalšie. Vysoké kurzy nájdete aj na zápasy v 1. anglickej lige, 1. španielskej lige, 1. francúzskej lige napr. v stávkovej kancelárii betRing. Najpopulárnejšie súťaže majú vyššie kurzy a ak chcete tipovať so ziskom, potom odporúčame hľadať hodnotný kurz práve tu. Priateľské zápasy vo futbale a nízke ligy, napr. 2. alžírska liga, síce nájdete v kurzovej ponuke, avšak kurzy sú pre hráča zvyčajne nevýhodne, resp. stávková kancelária, napr. Tipsport, ma vysokú maržu na takéto zápasy.

Ako tipovať futbal – stávkové príležitosti

Futbal je šport v ktorom sa zvyčajne skóruje menší počet gólov, čo znamená, že na vysoký počet gólov je zvyčajne aj vysoký kurz. V kurzovej ponuke stávkových kancelárií sú prakticky vždy dostupné tieto stávkové príležitosti:

  • Výsledok zápasu / polčasu
  • Počty – góly, rohy, žlté alebo červené karty a ďalšie
  • Presný výsledok
  • Handicap

Výsledok zápasu (1X2)

1X2 (Výsledok zápasu) patrí medzi základné tipovanie na zápas vo futbale. Táto stávková príležitosť umožňuje tipovať na výhru domácich = 1, remízu = X alebo výhru hostí = 2. Výsledok zápasu (1X2) je často označený v stávkových kanceláriách za hlavnú stávku ku ktorému sú vypísané podstávky (vedľajšie stávky). Dosť často sa tipuje aj výsledok prvého polčasu, ktorý ponúka zaujímavý kurz na remízu, prípadne na výhru favorita v polčase.

Stávkové kancelárie umožňujú tipovať aj na kombináciu polčasu a zápasu, ktorý ponúka veľmi vysoký kurz, avšak je potrebné trafiť nielen výsledok zápasu, ale aj výsledok polčasu.

Počet gólov, počet rohov, počet žltých kariet a ďalšie

V kurzovej ponuke sa počty gólov, rohov, žltých kariet a ďalších stávkových príležitostí vypisujú hlavne ako handicap. Najčastejšie vo forme základne handicapu, napr. viac ako 2.5 gólov, viac ako 7.5 rohov, menej ako 6.5 žltých kariet atď. Najčastejšie sa tipuje na Over / Under (počet gólov).

Ako tipovať futbal – presný výsledok

Stávková príležitosť Presný výsledok je najťažšie trafiť, a preto je aj kurz v porovnaní s ostatnými stávkovými príležitosťami značne vyšší. Tipovať je možné napríklad na výsledok zápasu 1 : 0, 4 : 1, 1 : 2 atď. Ak sa rozhodnete tipovať na presný výsledok zápasu, potom odporúčame tipovať na „reálne“ skóre vo futbale, ako napríklad 1 : 0, 2 : 1, 0 : 1 a podobne.

Ako tipovať futbal – handicap

Handicap je obľúbená stávková príležitosť, ktorá udeľuje náskok konkrétneho tímu, čo môže zvýšiť kurz na favorita, alebo znížiť kurz na outsidera v zápase. V kurzovej ponuke stávkových kancelárií je handicap hlavne vo forme ázijského handicapu, avšak nájdete aj európsky handicap. Stávkovej príležitosti Handicap je venovaný samostatný článok Handicap v kurzovom stávkovaní.

Tipovanie futbalu a stávkové kancelárie

Tipovať na zápasy vo futbale odporúčame len v preverených stávkových kanceláriách, ktoré majú slovenskú licenciu. Dôvod je jednoduchý, nemusíte sa obávať, že by výhra za výherné tikety nebola vyplatená.

Online stávkové kancelárie, kde je možné tipovať futbal

Registračný bonus 20 EUR + 100 % bonus 4000 EUR

9.5

Stávka bez rizika za 20 EUR + 100 % bonus 5000 EUR

9.5

Stávka bez rizika za 30 EUR + 30 voľných otočiek

9.3

SYNOT TIP Bonus 2 000 EUR + RFB 40 EUR

9.0

© Copyright 2023 Online Stávkovanie
Vaša žiadosť o odber nebola zaznamenaná. Prosím zopakujte.
Poslali sme vám potvrdzovací email. Prosím skontrolujte si vašu emailovú adresu.

Online Stávkovanie Newsletter

Exkluzívne bonusy a články každý týždeň!

Vaša e-mailová adresa je u nás v bezpečí a z newsletteru sa môžete kedykoľvek odhlásiť.